Startsida / Inlägg

Terry + Rami = ?

av Adam Pinthorp

Dagens snackis har varit ryktet som placerar John Terry, numer 31 år ung, i Valencia. Detta redan i januari. Engelsmannens kontrakt går ut i juni, och efter allt trassel han har gått igenom de senaste åren sägs han ha tröttnat på England och vill bort. I det här fallet kan alltså bort definieras direkt som Valencia.

Att Los Ché skulle behöva en riktig försvarsgeneral råder inga tvivel om. Succévärvningen från i fjol, Adil Rami, har inte alls hållit samma höga standard den här säsongen. Framför allt måste han lära sig att värdera situationer och inte stressa upp sig när det blir ont om tid. Att han i grund och botten är en fantastiskt duktig mittback är glasklart – just nu känns det mer om en fråga om självförtroende. Eller vad förra säsongen en enda lång smekmånad för fransmannen?
Han måste också han också bättre på sitt passningsspel, framför allt om Valencia skall dominera matcherna. Som läget sett ut den här säsongen hade Rami varit klockren i ett lag som Atlético Madrid. Han är tuff, distinkt och drar gärna iväg bollen så långt det bara går. Nej, jag pratar inte om Diego Godín, utan fortfarande om Adil Rami alltså.

Åter till John Terry. Skulle han ta en plats i Valencia? I nuläget är jag övertygad om att han hade gjort det. I framtiden mer osäker. Hans ledaregenskaper är definitivt något som hade behövts, detsamma gäller hans attityd på planen och förmågan att få med sig medspelarna.

Sedan är det värt att poängtera att det är enorm skillnad på spansk och engelsk fotboll. Han kommer ställas mot en helt annan typ av anfallare i La Liga – något han inte är van vid. Hur han kommer klara uppgiften är svårt för oss utomstående, jag även han själv, att svara på.

Något som i nuläget däremot känns tveksamt är om Terry och Rami hade passat att bilda ett mittförsvar tillsammans. För precis så som jag några rader uppåt beskrev fransmannen, hade jag mer eller mindre också kunnat beskriva Terry. Tuff, distinkt, stark i luften. En tung försvarare att möta. Någon som aldrig viker ned sig.

Valencias två övriga mittbackar, Ricardo Costa och Víctor Ruiz, besitter helt andra egenskaper än Rami. De är båda betydligt snabbare, och besitter också ett vassare passningsspel.

Jag skulle inte kunna svära på att Terry och Rami inte hade fungerat tillsammans. Vem vet, det kanske hade blivit dundersuccé? Men jag tvivlar.

Därför utesluter jag heller inte att ryktet kan ha något att göra med Ramis framtid i klubben att göra…

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB