Startsida / Inlägg

Feghouli i blåsväder – medan costarican vill köpa Valencia

av Adam Pinthorp

Valencias Sofiane Feghouli har varit i blåsväder. I dag rapporteras det att algeriern blev stoppad av polisen när han körde bil – utan körkort. Vi kan nog konstatera att Feghouli är mer intelligent på fotbollsplan än utanför. Fast han är ju inte värre än Éver Banega, som i början av året glömde handbromsen när han skulle tanka varpå bilen körde över hans fot. Då blev det drygt åtta månaders rehabilitering. Feghouli klarar sig nog undan med ett betydligt lindrigare straff.

Apropå Valencia så är det mycket som händer runt klubben just nu. Utanför fotbollsplanen alltså. Det har sedan en tid tillbaka ryktats om att en Costaricansk affärsman velat köpa klubben. I dag kom officiella uppgifter om att Mario Alvarado, som costaricanen heter, hade ett möte med Bankia och nu lagt ett officiellt bud på att köpa klubben.

Hans intentioner är att helt radera Valencias ekonomiska skulder, ta hand om klubbens tillgångar samt starta ett nytt socialt och ekonomiskt projekt som skall göra Valencia till ett så slagkraftigt som möjligt igen. Han säger sig vilja få upp Valencia på samma nivå som Barcelona och Real Madrid.

Skulle allt gå igenom och Alvarado köper klubben betyder det svart på vitt att det ekonomiska skuldberget hade försvunnit, samtidigt som man hade kommit igång med bygget av Nou Mestalla (den nya arenan) igen.

Vad som kommer hända är fortfarande väldigt oklart, men mer detaljer och lär släppas inom kort. Mario Alvarado är för övrigt uttalad Valencia-supporter.

Under måndagen blev det så officiellt att Mauricio Pochettino får sparken från Espanyol. Sedan argentinaren tog över den katalanska klubben 2009 har han gjort ett bra jobb – men den här säsongen verkar inga pusselbitar fallit på plats. Defensiven, som annars varit Espanyols styrka under Pochettino vid sidlinjen, har svajat ordentligt under de 13 inledande omgångarna. Dessutom har man varit alldeles för tafatta framåt, och både skapat för lite, och gjort för lite mål.

De som direkt har nämnts som potentiella ersättare är Unai Emery (senast Spartak Moskva), Marcelino García Toral (senast Sevilla), Javier Aguirre (senast Real Zaragoza) och Ernesto Valverde (senast Olympiacos). Även Paulo Sousa (Videoton) har varit omnämnd.

I samband med att Pochettino fick foten deklarerade Espanyol att även sportchefen Ramón Planes får söka nytt jobb. Ingen officiell ersättare har ännu blivit presenterad på den posten.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB