Startsida / Inlägg

Omgångens awards: Sevilla-fansens respektlösa kupp

av Adam Pinthorp

Omgångens revansch, droppe, respektlösa, läckraste, spelare och överkörning står på agendan när jag delar ut utmärkelserna från den gångna spelomgången.

Omgångens revansch:
Förra helgen blev Real Betis totalt överkörda av Sevilla i det stekheta stadsderbyt. I lördags vann man mot de regerande mästarna Real Madrid med 1-0. Samtidigt revanscherade sig målvakten Adrián, som stod för en katastrofal insats mot Sevilla, då han var en av planens giganter och räddade Betis gång efter annan.

Omgångens droppe:
Ännu en blytung hemmaförlust för Espanyol blev droppen för Mauricio Pochettino – som nu kan söka efter en ny arbetsgivare. Och det kanske var lika bra, för argentinaren har inte fått med sig spelarna den här säsongen.

Omgångens mest respektlösa:
Efter matchen mellan Atlético och Sevilla framkom uppgifter gällande att Frente Atlético (en supportergrupp) skulle ha ropat nidramsor gällande Antonio Puertas död (Puerta är en gammal Sevilla-spelare som dog i hjärtinfarkt 2007 bara 22 år gammal). Detta dementerades senare då det kom fram att det var besvikna Sevilla-supportrar som helt hade hittat på det här i hopp om att Atlético skulle straffas. Dessa supportrar skapade precis en helt ny definition av att gå över gränsen. Det är både pinsamt, obegripligt och fullständigt respektlöst.

Omgångens överkörning
:
Det var många lag som mäktade med att fullständigt köra över sina motståndare den gångna omgången. Barcelona vann med 4-0 mot Levante, Atlético gjorde detsamma mot Sevilla. Men att även Málaga lyckades vinna med 4-0 mot Valencia får ändå klassas som den största skrällen vad gäller överlägsenhet. Speciellt då 4-0 i rejäl underkant. Matchen på La Rosaleda hade kunnat sluta med det dubbla – så mycket bättre var Málaga än Valencia.

Omgångens spelare
:
Han slog perfekta genomskärare, han lirkade fram bollen med yttersidan, han gjorde makalösa nedtagningar, han chippade bollen över sina motståndare, och bjöd som grädden på moset på ett fantastiskt mål. Andrés Iniesta spelade på en nivå över alla andra i matchen mot Levante. Till och med världens främste stod i skuggan och kunde bara se på när Iniesta lekte fotboll.

Omgångens läckraste:
Oavsett hur många fina moment som Andrés Iniesta stod för i mötet med Levante, överskuggades han ändå av Iscos magiska sekunder mot Valencia. Ta en titt här, och njut själva av när 20-åringen gjorde lite som han ville med sina forna lagkamrater.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB