Startsida / Inlägg

Málaga-infernot

av Adam Pinthorp

Det händer mycket kring Málaga just nu. Och det är väl kan väl lika bra att börja med de negativa nyheterna som överskuggar allt annat.

I går slog nyheten ned som ett hårt slag i ansiktet på Málaga. Man blir avstängda från allt Europa-spel en säsong – något som sträcker sig över de fyra närmsta säsongerna. Anledningen? Uteblivna löner till spelare samt uteblivna skattebetalningar till den spanska staten. Det rör sig enligt flera rapporter om totalt 77 miljoner kronor.

Málagas straff kan utökas med ytterligare en säsong utan spel i Europa, om man inte lyckas bevisa för UEFA att alla klubbens skulder är inbetalda innan den 31 mars.

Under fredagskvällen höll klubbens sportdirektör Vicente Casado en presskonferens i ärendet. Han meddelade att ”vi har gjort rätt för oss och uppfylld alla våra måsten i klubben. Vi över överraskade och förvånade över beslutet, vi förstår inte varför. Vi kommer nu ta detta till skiljedomstolen och vi är övertygade om att vi kommer få rätt.”

Dessutom bekräftade han att klubben nu är i fas med alla löneutbetalningar – trots att rykten påstår det motsatta. Casado berättade alltså att allt är i sin ordning, och att hela klubben är på rätt köl igen. Därför kan man förstå reaktionen och att ordet ”orättvist” nämndes ett gäng gånger.

En sak är i alla fall säker. Málaga har inte gett upp, utan kommer jobba stenhårt för att uppnå, som de kallar det, rättvisa.

En annan sak som definitivt är säker är att Málaga i afton tar emot Real Madrid hemma på La Rosaleda. Och ska vi tro målvakten Willy Caballero kommer Málaga starkare än någonsin till mötet. Dessutom är det alltid en intressant aspekt att väga in då Manuel Pellegrini återigen ställs mot sitt gamla lag. Har ingenjören receptet för att slå Madrid?

I somras var Málaga allt annat är en klubb i ro. Nu har man gjort sin kanske bästa höst någonsin. Trots problem högre upp i klubben har laget på planen alltid bevisat att man enbart fokuserat på sitt. Det finns ingen anledning att tro något annat i kväll heller.

Som en liten positiv sak i Málaga-lägret, eller åtminstone något som rör en spelare, var offentliggörandet av ”goldenboy”-utmärkelsen som tillkännagavs i dag. Det handlar så klart om supertalangen Isco – som vann före El Shaarawy och Courtois. Mer välförtjänt kunde det knappast bli. Lionel Messi, Cesc Fàbregas och Mario Götze är några som vunnit priset tidigare. En hyfsad kategori spelare som Isco nu kan läggas till i bland.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB