Startsida / Inlägg

Tänkte Mario Bermejo verkligen rätt från början?

av Adam Pinthorp

För ett par månader sedan var Celta Vigo-anfallaren Mario Bermejo snubblande nära att bränna öppet mål i storderbyt mot Deportivo La Coruña. Den gången räddades han av sitt stödjeben, som bollen studsade på och sedermera letade sig in i målet.

Under måndagskvällen fanns där inget stödjeben eller någon annan räddande ängel för Bermejo när han stod för den mest brutala missen den här omgången. Vid underläge 0-1 mot Real Betis fick Bermejo ett ypperligt läge att kvittera på tilläggstid. Trots öppet mål lyckades anfallaren med det omöjliga – han sköt i stolpen.

Frågan är om Bermejo gjorde rätt i att satsa på att bli anfallare. Eller är det bara åldern (han har hunnit fylla 34 år) som spökar för spanjoren? Han hade ju trots allt ett par framgångsrika år i Xerez.

Nu gav Bermejos fantastiska miss ytterligare tre poäng till Real Betis – som nu är uppe på samma poäng som Málaga, och parkerar på en femteplats i ligan. Det är inte heller första gången som de grönvita vinner en match där man har marginalerna med sig. Fast man brukar säga att det är en styrka i sig.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Samuel Abrahamsson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB