Startsida / Inlägg

Lucas Piazón – var är han tilltänkt? (plus omgångens awards)

av Adam Pinthorp

Det har inte hänt särskilt mycket på transferfronten i Spanien än. Daniel Larsson till Valladolid, Miguel De Las Cuevas till Osasuna och Paulo Assuncão till Deportivo är bra nyförvärv, men inga värvningar som får någon att hoppa av stolen. Därför kom nyheten om Chelsea-talangen Lucas Piazóns lånövergång till Málaga som en positiv nyhet. Ja, man ramlar förstås inte av stolen nu heller, men det är ändå ett spännande namn och han har av vissa hyllats väldigt mycket på de brittiska öarna.

Jag gissar att han lånas in för att använda som spjutspets i anfallet. Som offensiv mittfältare – en position jag annars förknippar brassen med i första hand – är det redan fullt. Med spelare som Joaquín, Isco, Eliseu, Francisco Portillo och Diego Buonanotte är konkurrensen redan stentuff, och jag har svårt att se varför Manuel Pellegrini skulle vilja få in ytterligare en spelare som kan utmana på den positionen. Och då har vi dessutom inte ens tagit upp Júlio Baptista, som beräknas vara spelklar väldigt snart (även om det är ett unikt skadefall och man aldrig kan vara säker på något).

Piazón måste vara en värvning som är tänkt att användas som spjutspets. Med Roque Santa Cruz och Javier Saviola kan den unge brasilianaren definitivt konkurrera, och kanske rentav ta en plats i startelvan.

För Málaga väntar ett dubbelmöte mot Barcelona i Copa del Rey inom den närmsta veckan. Får vi se Lucas Piazón göra debut mot de blåröda?

Omgångens awards från den 19:e ligaomgången.

Omgångens comeback:
Wow, vilken comeback! Valladolids succéman Patrick Ebert var tillbaka efter en dryg månads skadefrånvaro – och vilken comeback det blev. Mot Mallorca stod tysken för två drömmål, och en vacker assist. Han tar med sin insats även hem priset som omgångens spelare.

Omgångens frånvaro:
Senast Real Madrid var utan Cristiano Ronaldo i en ligamatch förlorade man. Samma visa var det gången innan det. Och mot Osasuna var det inget undantag. Portugisen saknades på grund av avstängning – och Madrid fick bara 0-0.

Omgångens straffskytt:
Radamel Falcaos stenhårda straff i all ära. Guilherme Siqueiras två straffmål borta mot Getafe blev direkt avgörande och räddade en poäng åt Granada – en ytterst viktig sådan.

Omgångens varningsfinger:
Thiago Alcántara äntrade planen för sitt Barcelona med drygt 20 minuter kvar mot Málaga, och hann bevisa att han är redo att på allvar ta upp kampen om en startplats på det annars stjärnfyllda mittfältet. Cesc Fàbregas – i första hand – måste jobba stenhårt och inte tillåta sig själv att stanna upp och kolla bakom axeln för många gånger. Då kommer han bli omsprungen.

Omgångens nummer nio:
Jag listade för bara några dagar sedan ligans hetaste ”nummer nio”-spelare. Roberto Soldado var en av dessa, och han var också omgångens absolut hetaste på sin position. Med två mål fixade han segern för sitt Valencia i mötet med Sevilla. Hårdast konkurrens gav Rubén Castro – som svarade för ett mål och en assist mot Levante.

Omgångens historiska:
Det händer mycket med historiska mått i Rayo Vallecano just nu. Faktum är att man aldrig gjort en bättre inledande halva i La Liga än man nu gjort. Med 31 poäng ligger man sexa i tabellen. Detta efter en ny skalp – lagets fjärde raka i ligaspelet – mot Athletic Club.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB