Startsida / Inlägg

Omgångens awards

av Adam Pinthorp

Omgångens överraskning:
Sett till hur det sett ut för Athletic Club respektive Atlético Madrid under säsongen måste slutresultatet 3-0 till de förstnämnda ses som en stor överraskning. Det var åtminstone det som hände under söndagskvällen, och Bilbao-laget vann på ett storstilat sätt. Ser man däremot till Atléticos hårda spelprogram, att man saknade Radamel Falcao och dessutom vilade spelare som Koke, Gabi & João Miranda blir det inte lika ologiskt. Men det går inte ta ifrån Athletic sin fina insats. Har man äntligen prickat in formen nu?

Omgångens överraskning #2:
Det är bara lyfta på hatten för Rayo Vallecano. Med ytterst små marginaler har man lyckats något osannolikt bra den här säsongen. Och sämre gick det inte i omgångens toppmötet mot Real Betis – som man enkelt slog med klara 3-0. Det är bara konstatera att Rayo kommer blanda sig i striden om Europa-platser under våren.

Omgångens självmål:
Självmål tenderar ofta att vara väldigt vackra, på sitt egna lilla vis. Så även Antonio Rukavinas mot Levante, där serben mer eller mindre sprang in med bollen i eget mål efter att Obefemi Martins dragit med sig den i straffområdet. Oturligt nog – för både Rukavina och hans Valladolid – blev självmålet till ett segermål för Levante.

Omgångens inhopp:
Juan Bernat stod för ett fantastiskt inhopp för sitt Valencia mot Deportivo. Med sin kvickhet och fina teknik var han en direkt bidragande orsak till att Valencia till slut lyckades vända och vinna på Riazor. Ge oss lite mer av Bernat, Valverde. Tack på förhand.

Omgångens ”bara för att”:
Cristiano Ronaldo trodde han skulle ta alla rubriker efter sitt hattrick mot Getafe. Då gjorde Leo Messi fyra mål mot Osasuna. Gemensamt för båda är att formkurvan pekar spikrakt uppåt i alla fall, vilket känns lovande med tanke på onsdagens el Clásico.

Omgångens väckarklocka:
Sevilla stod för en utomordentlig insats när man besegrade Granada med klara 3-0. Låt se det som en rejäl väckarklocka till Atlético, som inte riktigt var på tårna mot Athletic. På torsdag möts som bekant de båda lagen i Copa del Rey-semifinal. Formmässigt just nu fördel Sevilla.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB