Startsida / Inlägg

Omgångens awards

av Adam Pinthorp

Omgångens nöjdaste:
Borde kanske varit helgens nöjdaste, men det får gå ändå. Óscar González hann nämligen med att först bli pappa, sedan vara med och ta en viktig poäng mot Málaga, innan han förlängde sitt kontrakt med Valladolid med ytterligare tre år. Och ja, en pinne mot Málaga är väldigt bra om man som Valladolid har som primärt mål att hålla sig kvar i ligan.

Omgångens besked:
Real Sociedad har på allvar gett sin in i jakten på en Champions League-plats. Segern mot Atlético var det definitiva kvittot på att Philippe Montaniers manskap inte kommer bli att leka med i vår. Detsamma gäller Paco Jémez Rayo Vallecano, som tog en stabil 2-0-seger mot Espanyol och också gav besked att man fortfarande är med i kampen om platserna som ger spel ute i Europa.

Omgångens rekord:
Atlético Madrid förlorade visserligen mot Real Sociedad, men en som i alla fall kan vara lite nöjd efter matchen är Thibaut Courtois. Förutsättningarna inför matchen var att om belgaren skulle hålla nollan i minst 34 minuter skulle han slå Abel Resinos gamla rekord från säsongen 1991/92 i antalet minuter utan att släppa in mål på hemmaplan. Det blev 34 minuter och väl det för Courtois, som nu är rekordman i Madrid-klubben.

Omgångens miss:
Frågan är om inte Roberto Soldado stod för en av säsongen absolut grövsta missar när han brände öppet mål från bara ett par meter mot Athletic Club. Det personifierade också hela Valencias insats, som var ruggigt ineffektiva framför mål. Det blev inte heller några poäng för ”fladdermössen” i Baskien.

Omgångens mål:
Leo Messi hoppade in sista halvtimmen, och hann med att näta för 17:e ligamatchen i följd. Och vilket mål han slog till med. Efter ett samarbete med Alexis Sánchez fick Messi bollen i straffområdet av chilenaren och chippade retfullt bollen över Daniel Aranzubia i Deportivo-målet. Det såg ganska enkelt ut, men ack så svårt tekniskt nummer som kräver både spelförståelse och tajming på hög nivå.

Omgångens blåsning:
Målet har rullats om och om igen på Sportbladet de senaste dagarna. Ja, målet som var mål men inte blev det. Vicente Iborras kanonkula till frispark mot Getafe som tog via ribban och in dömdes, som ni förmodligen redan känner till, inte som mål. Domarteamet såg helt enkelt inte att bollen klart och tydligt var över mållinjen, vilket kostade både Iborra ett drömmål och Levante viktiga poäng.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB