Startsida / Inlägg

Omgångens awards

av Adam Pinthorp

Omgångens flygtur:
Málagas uppladdning inför matchen mot Real Sociedad var knappast optimal. Någonting hände med andalusiernas flygplan, varpå man fick nödlanda (vilket däremot gick smärtfritt) innan man fortsätta sin resa till San Sebastián. Hur mycket flygturen hade att göra med La Real sedan körde över Málaga är desto svårare att sia om. Låt oss i alla fall hoppas att det blev en mer sansad och bekväm tur till Dortmund, där Málaga i kväll skall försöka avancera till semifinal i Champions League.

Omgångens effektivaste:
Granada vann bollinnehavet ganska markant, man vann hörnorna med hela 17-2, och hade ett gäng bra chanser därtill. Ändå vann Real Betis matchen med hela 5-1, efter att Rubén Castro stått i centrum med två mål och två assist. Det gäller att vara effektiv.

Omgångens rysningar:
Till och med bortasupportrarna ställde sig upp och applåderade Éric Abidal när fransmannen gjorde comeback på fotbollsplanen efter 14 månaders frånvaro. Ett bevis på att allt är möjligt, och att cancern kan besegras. Att Tito Vilanova var tillbaka på Camp Nou’s tränarbänk förtrollade bara historien ännu mer.

Omgångens mål:
Jag är personligen svag för Pitis 1-0-mål borta mot Celta Vigo, då han retfullt klackade in bollen i mål från nära höll. Men faktum kvarstår att den tekniska prestationen som Gonzalo Higuaín utförde när han på volley slog in Real Madrids kvitteringsmål mot Levante håller ännu högre klass. Världsklass, till och med.

Omgångens kontrast:
Förra spelomgången var Real Zaragozas Abraham Minero en av planens främsta spelare mot Real Madrid. Den här gången? Nja, det gick inte riktigt lika bra. Vänsterbacken blev stor syndabock när Zaragoza förlorade samtliga poäng mot Deportivo La Coruña. Abraham hann både med att göra självmål och bli utvisad.

Omgångens radarpar:
Både Alexis Sánchez och Cesc Fàbregas har fått utstå en del kritik under säsongen, inte minst chilenaren som verkligen haft svårt att hitta rätt. Men mot Mallorca bjöd båda på stor show och verkade inte minst trivas i varandras sällskap. Duon låg bakom de fyra första målen och ökade markant sina spelchanser inför Champions League-returen mot PSG.

Omgångens assist:
Bland ett stort urval har jag fastnat lite extra för Imanol Agirretxes majestätiska framspelning till Antoine Griezmanns 3-0-mål mot Málaga. Tar tar emot bollen felvänd, och vänder sedan upp och slår direkt en perfekt passning, med fel fot dessutom, till en framsturtande Griezmann som sedan placerar in bollen i mål. Perfektion.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB