Startsida / Inlägg

Inför säsongen: Almería (säsongspremiär)

av Adam Pinthorp

Efter att bloggen tagit semester i juli är den nu tillbaka på allvar igen. Om två veckor drar ligaspelet i gång igen, och samtliga lag är i detta nu i full fas med försäsongen. Sevilla kvalar dessutom till Europa League, något som även Real Betis kommer göra framöver, medan Real Sociedad ska ta sig an utmaningen att försöka kvala in till Champions League.

I mitten av augusti släpps Sportbladets ligabilaga, där massvis med läsning inför säsongen finns att tillgå. Men mycket vill ju ofta ha mer, så jag tänkte köra igång en liten guide inför säsongen och kortfattat gå igenom varje lag. Jag börjar i bokstavsordning, vilket pekar ut nykomlingen Almería som första lag.

Har ni för övrigt andra önskemål eller synpunkter på vad det bör skrivas om eller annat så är det mer än välkommet. Nu kör vi!

ALMERÍA

Förändringar:
Skyttekungen Charles, som tryckte dit 27 mål för Almería förra säsongen när man tog klivet upp till högsta divisionen igen, har lämnat klubben för Celta Vigo. Som ersättare har Óscar Diaz och Rodrí plockats in, som inte alls känna lika starka, och definitivt inte lika farliga framför mål. Mer spännande är dock Liverpool-lånet Suso, som gjorde 14 framträdanden i Premier League förra säsongen. 19-åringen har stor potential och lär få gott om speltid på det offensiva mittfältet i Almería. Dessutom har fjolårstränaren Javi García ersatts med helt oprövade Francisco Rodríguez, som tidigare tränat ungdomslag och reservlag i klubben.

Förutsättningar:
Med skyttekungen borta och en ny och minst sagt oprövad tränare känns läget i Almería väldigt ovisst. Man förlitar sig på stommen av förra säsongens trupp, och har hittills gjort väldigt lite nyförvärv. Någon förstärkning på anfallsfronten hade gjort gott, inte minst för konkurrensen, och ytterligare en försvarare hade varit nyttigt. På pappret är den spontana känslan att det blir en strid med kniven mot strupen för Almería den här säsongen. Man kommer få det tufft.

Tänkbar startelva:

(4-2-3-1)

Esteban

Nélson
Ángel Trujillo
Hernán Pellerano
Christian Fernández

Verza
Corona

Aleix Vidal
Fernando Soriano
Óscar Díaz

Rodrí

Rimlig målsättning:
Som nykomling och med en trupp som knappt känns bättre än i fjol har Almería ett mål och det är att överleva och fixa nytt kontrakt. Allt som är bättre är en bonus.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB