Startsida / Inlägg

Inför säsongen: Espanyol

av Adam Pinthorp

Nedräkningen fortsätter inför säsongen är näst på tur är Espanyol, som förra hösten låg riktigt illa till men som till slut redde upp situationen.

ESPANYOL

Förändringar:
Det väger förstås blytungt att kaptenen och storstjärnan Joan Verdú har lämnat klubben, speciellt eftersom det var på fri transfer. Bland nyförvärven är det många relativt okända namn man har plockat in, om än sunda och smarta värvningar. Det tyngsta namnet är Pizzi, som förra säsongen gjorde väldigt bra ifrån sig i Deportivo La Coruña, och som nu lånas in från Benfica. Även anfallaren Manu Lanzarote, i fjol i Sabadell, känns extra spännande och kan bli en tillgång i offensiven.

Förutsättningar:
När Javier Aguirre tog över Espanyol förra säsongen låg man inte bara under nedflyttningsstrecket, man låg på sista plats i tabellen. Men mexikanen redde upp stormen för Barcelona-klubben och efter en strålande vårsäsong hade man i slutet aldrig något med bottenstriden att göra. Nu får Aguirre fortsatt förtroende i Espanyol, som han en likvärdig trupp jämfört med i fjol. Ändå känns det som att truppen är något för tunn och saknar lite spets för att utmana om Europa-platser.

Tänkbar startelva:

(4-2-3-1)

Kiko Casilla

Javi López
Diego Colotto
Héctor Moreno
Joan Capdevila

David López
Víctor Sánchez

Pizzi
Sergio García
Simão Sambrosa

Christian Stuani

Rimlig målsättning:
Med tanke på hur bra det såg ut efter att Aguirre klev in i tränarrollen hos Espanyol förra säsongen talar allt för att klubben gör en bättre höst än i fjol. Och det är förstås svårt att vara lika usla som man var då. På pappret har man inget jättestarkt lag, även om det finns gott om rutin. En plats i mitten av tabellen känns som en rimlig målsättning, även om klubben garanterat vill vara med och slåss ännu högre upp.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Martin Björkman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB