Startsida / Inlägg

Inför säsongen: Elche

av Adam Pinthorp

Under 1960- och 70-talet var Elche CF stora i Spanien, och har där många historiska säsonger i högsta divisionen. Men senast klubben var uppe i finrummet var 1988/89. Därför var förra säsongens avancemang väldigt efterlängtat. Och det var aldrig något snack om saken. Elche ledde från första till sista omgången och var ohotade i toppen.

ELCHE

Förändringar:
Klubben har tappat två tunga namn i yttern Jordi Xumetra och mittbacken Xabi Etxeita. Den sistnämnde har vänt hem till Athletic Club, medan Xumetra flyttat en betydligt kortare sträcka då han har skrivit på för grannklubben Levante. Som ersättare för Etxeita har man i första hand lånat in Alberto Botía från Sevilla, men också breddat truppen med David Lombán, som i fjol spelade i Barcelona B. Från Sevilla förstärker även Manu del Moral och Miroslav Stevanovic, som båda lär utmana om en startplats. Cristian Sapunaru vann förra säsongen det mindre smickrande priset som den spelare som dragit på sig flest kort under en och samma säsong. Då spelade han i Zaragoza. Nu utmanar han Damián Suárez om en plats till höger i backlinjen.

Förutsättningar:
Tränaren Fran Escribá förespråkar ett kollektivt försvarsspel där anfallarna och mittfältarna har de viktigaste rollerna i defensiven. Taktiken gick hem i Segundan förra säsongen, och Elche släppte bara in 27 mål på 42 matcher. Laget är mer eller mindre intakt, med den stora skillnaden att Xabi Etxeita inte finns kvar i backlinjen. Fungerar Alberto Botía lika bra med Sergio Pelegrín i mittlåset kommer Elche fortsatt bli svåra att få hål på. Förutsättningarna finns helt klart för att Elches sejour inte ska bli ettårig.

Tänkbar startelva:

(4-2-3-1)

Manu Herrera

Damián Suárez
Alberto Botía
Sergio Pelegrín
Edu Albácar

Alberto Rivera
David Generelo

Carles Gíl
Manu del Moral
Fidel

Ferran Corominas

Rimlig målsättning:
Klubben målsättning är förstås att hålla sig kvar. Och spelar man lika bra som man gjorde i Segundan förra säsongen har man väldigt stora möjligheter att spela i La Liga även säsongen 2014/15.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB