Startsida / Inlägg

Ny säsong – samme Diego Costa

av Adam Pinthorp

Isco stor matchvinnare utan att imponera
Helgens kanske mest intensiva match var onekligen den mellan Real Madrid och Real Betis. De grönvita gästerna från Sevilla chockade Madrid inledningsvis och anföll med både fart och kraft. Framför allt imponerade den vindsnabbe yttern Cedrick Mabwati och Nosa Igiebor på det centrala mittfältet. Sin vana trogen gjorde även Jorge Molina mål mot Real Madrid – men efter chanser åt båda håll var det sedan helt utjämnat genom Karim Benzema. Den gången stod Isco för framspelningen.

Och han skulle få mer att säga till om i matchen, Real Madrids nye lille tekniker. Men han gjorde överlag ingen jättematch, Isco. Långt ifrån. Han hade uppenbara problem att komma loss och få de ytor han vill ha. Men som sagt – han skulle få mer att säga till om. Med bara ett par minuter kvar knoppade han nämligen in segermålet på ett alldeles briljant sätt, och blev därmed stor matchvinnare med ett mål och en assist. Och för att vara första officiella framträdandet får ändå Isco klart godkänt. Fotboll handlar ju om att göra mål, att vinna matcher. Det såg Isco till att Real Madrid gjorde.

Något annat som var ytterst anmärkningsvärt från matchen var att Madrids nygamle högerback Dani Carvajal hade stora problem, dels med Cedric som kom förbi gång efter annan, men även i positionsspelet där han inte riktigt hängde med. Offensivt råder det absolut inga tvivel om att Carvajal håller en högre nivå än Álvaro Arbeloa, men ynglingen måste bli mer solid i defensiven om han ska få behålla sin plats i startelvan.

Ny säsong – samme Diego Costa
Duktig fotbollsspelare, gnällig, ett hatobjekt för motståndarlaget och målskytt i Copa del Rey-finalen. Ringer det några klockor? Just precis, det är Diego Costa jag pratar om. Det må vara en ny säsong, men Atlético Madrids energiske och provokative brasse förblir likadan. Det bevisade han om inte annat direkt när Atlético tog sin an Sevilla i söndagens stormatch. Sin vana trogen retade han upp motståndarna på löpande band, och framkallade inte mindre än tre gula kort. Dessutom ledde han sitt lag till tre poäng i form av två helt avgörande mål. Än så länge ser Atlético ut att klara sig utan Radamel Falcao.

En annan som imponerade mot Sevilla var inhopparen tillika supertalangen Óliver Torres. 94-modellen kom in med en halvtimme kvar istället för Arda Turan, som inte hade sin bästa dag på jobbet, och förändrade matchbilden till Atléticos favör. Med sin eminenta bollbehandling och sitt fina spelsinne erbjöd han en ny dimension i passningsspelet varpå Atlético successivt tog över bollinnehavet allt mer, och i slutändan också kunde avgöra matchen.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB