Startsida / Inlägg

Omgångens awards

av Adam Pinthorp

Efter besöket på El Madrigal i Vila-Real igår har jag nu tågat vidare till Valencia. Där har jag bland annat träffat på Joachim Björklund och hans son Kalle, som spelar i Valencias ungdomsakademi. Mer läsning om vad far och son hade att säga får ni senare på Sportbladet.

Här kommer i alla fall lite utmärkelser från ligaomgången som gick. Det gäller att vara kvick – redan på ikväll inleds en ny omgång.

Omgångens skräll #1:
Málaga-Celta Vigo 0-5. Jag behöver egentligen inte skriva en ynka rad till. Att ett lag under nedflyttningsstrecket krossar ett lag ur tabellägets synvinkel så mycket bättre med 5-0 på bortaplan är både imponerande och sinnessjukt.

Omgångens skräll #2:
Rayo Vallecano-Valladolid 0-3. Hemmalaget Rayo kom med självförtroende efter att ha vunnit den viktiga matchen mot Almería. Men trots hög intensitet och en hel del boll blev man sönderkontrade av Valladolid. Att till och med Daniel Larsson fick hoppa in och trycka in sin första balja i La Liga är värt att nämnas.

Omgångens maktdemonstration:
Det var ett derby utöver det vanliga mellan Villarreal och Valencia på El Madrigal. Lillebror Villarreal fullkomligt körde över storebror med 4-1 i något som inte bara var tre poäng utan också en maktdemonstration. Den gula ubåten har varit Valencia-regionens bästa lag hela hösten, något som bevisades en gång för alla i derbyt.

Omgångens klassiker:
Spelmässigt är det många andra el Clásico-matcher som har sett ljuset, men inramningen inför och under matchen höll absolut världsklass. Dessutom var det trots Cristiano Ronaldos frustration efter straffsituationen ovanligt lite gnäll och fokus på annat än fotbollen.

Omgångens högoddsare:
Jag tror aldrig Diego Castro missat en straffspark. Han har åtminstone inte gjort det sedan han spelade i Sporting Gijón – förrän nu. På måndagskvällen brände han vid läget 0-1 till Athletic. Getafe förblev mållösa och tog ingen historisk femte raka ligaseger – något som annars hade varit klubbrekord.

Omgångens spelare:
I hård konkurrens av framför allt Nabil El Zhar och David Villa utnämner jag Giovani dos Santos till omgången bäste spelare. Även Villarreal-kollegan Bruno Soriano aspirerar på den utmärkelsen, men efter det avslutande 4-1-målet av Giovani, som summerade hans kväll med två mål och en assist, blev valet ändå enkelt.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB