Startsida / Inlägg

En kväll när vemod och upprymdhet gick hand i hand

av Adam Pinthorp

Det var inte vilken bortamatch som helst. Det var en både vemodig men samtidigt upprymd och förväntansfull Willy Caballero som tog sikte på Elche under fredagskvällen.

För den nu 32 år gamle målvakten, som har fått sitt stora genombrott i Málaga och vuxit ut till en av Europas främsta målvakter under sina snart tre år i klubben, var det mer än att åka och möta en av säsongens nykomlingar.

För många spelare i Málaga var det premiär att få glida igenom Elches gator och äntra Estadio Martínez Valero. För Willy var det annorlunda. Argentinaren spenderade sju år i klubben, som också var hans första utanför Sydamerikas gränser.

Elche har ett helt annat lag nu jämfört med 2011, men för en del spelare, och inte minst Willy Caballero själv, var det ett kärt återseende. Framför allt fick han återvända till staden, klubben, och arenan som var hans hem under sju år. De åren som också lagt grunden till den spelare han är i dag.
– Det kändes speciellt att återvända till Martínez Valero. Jag hoppades att jag skulle bli mottagen bra, men jag har fått mer kärlek än jag kunnat ana och detta kommer jag bära med mig i mitt hjärta i framtiden, säger argentinaren, som fick stora hyllningar av Elche-publiken.

Matchen i sig var inte bara speciell, den var viktig också. Två lag i stort poängbahov ställdes mot varandra, och kändes det inte skrivet i sten att Willy Caballero skulle bomma igen butiken fullständigt och leda Málaga till seger? Jo då, sant som det är sagt.
Ignacio Camachos tidiga mål blev matchens enda, eftersom Willy – på ett sådant sätt han kan göra ibland – helt enkelt bestämde sig för att inte släppa in något mål.

Emellanåt, eller rättare sagt ganska ofta om vi talar om hösten, har hjälpen från försvaret varit avsevärt underhaltig jämfört med hur det såg ut i fjol. Det har förstås gett Willy ännu större chanser att briljera med sina målvaktskunskaper, och även om det inte alltid räcker till tre poäng, har 32-åringen återigen bevisat vilken enorm högstanivå han besitter.

En hållen nolla, tre poäng och fina hyllningar på bortamark gjorde förstås Willys kväll fulländad.
– Det här var inte den bästa versionen av Málaga, men sådana här segrar är otroligt viktiga och ger oss både andrum och självförtroende inför uppehållet, säger han.

Nu kan Málaga andas normalt igen efter en ganska vilseledande höst där mycket varit svajigt men där potentialen alltid funnits skyhög. Jag är helt övertygad om att de kan ta en Europa-plats om Bernd Schuster får alla bitar på plats efter nyår. Málaga har åtminstone en målvakt som är i klass nog att avgöra matcher på egen hand. Bara det är en vinst i sig.

Nu är det dags att Alejandro Sabella också inser det.

Källor: Diario Sur & Eldesmarquemalaga.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB