Startsida / Inlägg

Ebert och Valladolid – snart ett avslutet kapitel

av Adam Pinthorp

Det är inte bara i Real Betis och Valencia det stormar just nu. Även i Real Valladolid har det uppstått problem även utanför planen.

När Patrick Ebert är spelsugen är han allt som oftast lagets bäste spelare, och har så varit under sina två säsonger i klubben. Nu kan dock den kombinationen vara ett minne blott. Tysken har hela säsongen flirtat med andra klubbar och vill lämna Valladolid. Men närmare att få igenom sin vilja än nu, det har han aldrig varit tidigare.

Inför lördagens match mot Villarreal ringde yttermittfältare upp tränaren Juan Ignacio Martínez och sa att ”mitt huvud klarar inte av att spela”. Därefter uteslöts han ur matchtruppen, något som Valladolid svarade upp med på bästa sätt genom att skrälla och vinna med 1-0.

Eberts samtal till JIM är förmodligen bara ytterligare ett försök av tysken att pressa sig bort från klubben. Nu har Real Valladolid vidtagit disciplinära åtgärder mot yttern och kommer bestraffa honom för sitt oprofessionella uppträdande.

– Jag å klubben vägnar tycker att hans inställning varit under all kritik och att han har betett sig oprofessionellt. Han kommer att få stå sitt kast hårt, säger presidenten Carlos Suárez enligt Marca.

Nu uppges också att ett bud på Ebert skall ha kommit in, dock inte från vilket håll. Från Spanien är det framför allt Atlético de Madrid som tidigare visat öppet intresse för Ebert, men under hösten har även Málaga haft ett öga på honom. Det rapporteras att klubben från solkusten är beredda att erbjuda €300 000 för spelarens tjänster nu i januari, och att man också kan tänka sig att släppa Flávio Ferreira eller Samuel Sánchez på lån i motsatt riktning.

– Vi har fått in ett bud på Ebert, men om han kommer säljas är det vi som sätter prislappen,  menar Suárez.

Vi får se om Ebert dyker upp på träningarna framöver, och om han kommer till enighet med Valladolid om framtiden. Det är inte omöjligt att han trots allt blir kvar säsongen ut i Kastillien och León-klubben, men därefter lär Ebert och Real Valladolid vara ett avslutat kapitel.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB