Startsida / Inlägg

Helgens stökigaste: Domaren tog tillbaka utvisningen

av Adam Pinthorp

Ni vet att det blåser orkanvindar i Real Betis. I går kväll blev situationen ohållbar för president Miguel Guillén, och han var tvungen att ge Juan Carlos Garrido foten efter bara 48 dagar som tränare i klubben. Som ersättare har man nu tagit in en gammal hjälte från 80-talet i form av Gabriel Calderón. En tränare som tidigare skördat fina framgångar i mellanöstern, men nu får en ny utmaning, och lär kastas in i hetluften direkt.

Även spelare som för tillfället inte representerar Betis, men likväl ägs av klubben, har det stormigt just nu. Vincenzo Rennella, på lån i Segunda-klubben Lugo, var minst sagt i händelsernas centrum mot Numancia i helgen.

I andra halvlek räddade han en boll på mållinjen (2:12 in i klippet), något som huvuddomaren uppfattade som handboll. Figueroa Vázquez tvekade inte en sekund utan drog upp det rödfärgade kortet ur fickan och visade ut Rennella. Det var i alla fall tanken – tills han blev övertalad att låta honom stanna kvar på planen.

Lugo-spelarna bildade en ring runt Vázquez och hävdade att Rennella räddade bollen med huvudet, och inte med handen (något som också var fallet, även om hans reaktion med högerarmen väcker misstankar). Domaren var till en början bestämd, men beslutade sig ändå för att överlägga med sina linjemän, och efter en stund tog han tillbaka sitt domslut och lät Lugo-anfallaren spela vidare.

Numancia, som tryckte på för ett ledningsmål, var förstås av en annan åsikt och tyckte Rennella skulle visats ut. Än värre blev det då för Soria-klubben när Lugo i den 90:e minuten avgjorde med matchens enda mål. Vem som gjorde målet? Jodå, Vincenzo Rennella.

Att matchen dessutom avbröts några minuter i andra halvlek på grund av elektriskt fel förstärker bara att det var helgens i särklass stökigaste match i Spanien.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Adam Borg
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB