Startsida / Inlägg

Omgångens awards

av Adam Pinthorp

Omgångens nostalgi #1:
Är Sevilla tillbaka på allvar? Under Unai Emerys styre har man på hemmaplan verkligen hittat tillbaka till glansdagarna. På söndagen slog man Zaragoza med klara 4-0, efter att bland annat högerbacken Coke, som i övrigt varit en flopp i Sevilla, nätat två gånger om.

Omgångens nostalgi #2:
Är han tillbaka på allvar nu, David Villa? Känslan är att han är det, efter den senaste veckan. När Cesc Fàbregas inte har presterat på sin toppnivå gavs Villa chansen, och som han tog den. Att Andrés Iniesta dessutom får spela i sin naturliga och bästa position gör valet av Villa i startelvan än mer befogad. Med sitt mål och sina två assist mot Rayo lär ”el Guaje” bara stärkt sina aktier om en startplats.

Omgångens skräll:
Málagas vecka hade gått som på räls… sedan kom Espanyol på besök till La Rosaleda, och tog en blytung 2-0-seger. Málaga kommer få det kämpigt att blanda ligaspelet med Champions League i vår. Nu har man tappat fjärdeplatsen.

Omgångens golazos:
Återigen var det en sådan helg där flera ruggigt läckra mål kom till. Sergio Garcías stenhårda klackmål mot Málaga, Luka Modric hästspark mot Mallorca, eller för all del Sílvios långskott mot Celta Vigo. Och då gillar jag personligen också Rikis 1-0-mål i Galicien-derbyt minst lika mycket som övriga.

Omgångens pinsammaste:
Iago Aspas nerskallning av Carlos Marchena efter bara 29 minuter i Galicien-derbyt säger både en del om vilka känslor han hyser för Deportivo och hur dåligt han kunde tygla dessa känslor. Även om Depor var bättre även innan Aspas visades ut påverkade det naturligtvis Celta Vigo resten av matchen, som man förlorade med 3-1.

Omgångens visselorkan:
Oj, vad oälskad han är på Camp Nou, Raúl Tamudo. Den gamle Espanyol-legenden hoppade in för sitt Rayo och gjorde mål bara efter några minuter. Om visselorkanen var hög när han byttes in, nådde den samma ljudvolym när han gjorde mål.

Omgångens slitvarg:
Han springer, han kämpar, han sliter. Men han blir lika mycket nersparkad också, Atléticos best Diego Costa. Det går inte blunda för brassens storhet. Vem som burit Atléticos anfallsspel sedan nyår råder det inga tvivel om. Han heter knappast Radamel Falcao och är från Colombia, han heter Diego Costa. Med sina två mål borta mot Osasuna blev brassen på nytt stor matchhjälte för Madrid-klubben.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Adam Borg
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB