Startsida / Inlägg

Inför säsongen: Atlético de Madrid

av Adam Pinthorp

Säsongsuppladdningen fortsätter, och ett av de lag där det inte skett några enorma förändringar i är Atlético de Madrid. Frågan är dock om man kan upprepa förra säsongens framgångar?

ATLÉTICO DE MADRID

Förändringar:
Radamel Falcao är nu ett minne blott i Atlético Madrid, och som ersättare har man hämtat in David Villa till ett reapris från Barcelona. Spanjoren har haft ett par halvdana säsonger i Katalonien, men har fortfarande ett ruggigt bra målsnitt. Då VM står runt hörnet nästa sommar lär Villa vara fylld av motivation, och även om han kanske inte når upp till Falcaos 28 ligamål från förra säsongen lär han bidra med en hel del för Atlético. Dessutom har försvaret breddats i och med värvningen av Martín Demichelis från Málaga, som varit en av ligans främsta försvarare de senaste två åren.

Förutsättningar:
Falcao må ha lämnat, men Diego Simeone, som är grunden till Atléticos framgångar de senaste åren, är fortfarande kvar. Man får dessutom behålla Thibaut Courtois på lån ytterligare en säsong, samtidigt som stommen i laget är intakt. Atlético Madrid känns som ett av de lagen man vet bäst var man har för tillfället, och de har alla förutsättningar att göra en lika bra säsong som i fjol.

Tänkbar startelva:

(4-4-2)

Thibaut Courtois

Juanfran
João Miranda
Diego Godín
Filipe Luís

Koke
Mario Suárez
Gabi
Arda Turan

Diego Costa
David Villa


Rimlig målsättning:

Man har en likvärdig trupp med förra säsongen, om än kanske något bredare vad gäller kvalité samtidigt som ungdomarna som håller på att slussas in i A-laget blivit ett år äldre. Även om man nu kommer slåss på flera fronter vore det en rejäl missräkning om man inte nådde en CL-plats i ligaspelet även den här säsongen.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB