Startsida / Inlägg

Inför säsongen: Betis

av Adam Pinthorp

Förändringar:
Här har det hänt mycket. Betis har varit ytterst aktiva på transfermarknaden och värvat ett dussin nya spelare för att komplettera och bredda truppen. Namnet som sticker ut mest är förstås den förre Espanyol-stjärnan Joan Verdú, som kommer på fri transfer och kan bli ett fynd. Några andra som sett väldigt spännande ut på försäsongen och kan bli utropstecken under säsongen är anfallaren Chuli från Alcorcón och högerspringaren Juanfran från Real Madrid Castilla. Däremot har man tappat två av fjolårssäsongens bästa spelare, José Cañas (Swansea) och Beñat (Athletic), som blir svåra att ersätta på innermittfältet.

Förutsättningar:
Real Betis har en större och konkurrenskraftigare trupp än på väldigt länge, och det är mycket som känns öppet inför säsongen. Men även om man breddat truppen rejält gäller det för Pepe Mel att få ihop gruppen. Dessutom blir Cañas och Beñat svåra att ersätta på mittfältet. Klarar man av det på ett bra sätt har Betis alla möjligheter att återigen slåss om Europa-platser. Offensivt ser det ruskigt starkt ut.

Tänkbar startelva:

(4-2-3-1)

Guillermo Sara

Chica
Paulão
Antonio Amaya
Nacho

Javier Matilla
Lorenzo Reyes

Juanfran
Joan Verdú
Álvaro Vadillo

Rubén Castro

Rimlig målsättning:
Med en bredare trupp än på oerhört länge och ett anfall som ser väldigt starkt ut på pappret har förstås Betis som målsättning att upprepa fjolårets sjundeplacering i ligan. En Europa-plats känns som ett klart rimligt mål för Betis även om känslan är att många lag kommer blanda sig i striden om placeringar på den övre halvan.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Martin Björkman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB