Startsida / Inlägg

Inför säsongen: Celta Vigo

av Adam Pinthorp

I den sista omgången förra säsongen slogs fyra lag om en plats kvar i La Liga. Celta Vigo, som långt ifrån hade de bästa möjligheterna på förhand, tog platsen före lokalrivalen Deportivo La Coruña, Mallorca och Zaragoza. Till den här säsongen finns all anledning att tro att vi kommer få se ett helt nytt Celta jämfört med i fjol.

CELTA VIGO

Förändringar:
Abel Resino fick inget förlängt kontrakt efter att han lyckades hålla Celta kvar i högsta divisionen. Som ersättare har klubben nu anställt den före detta storspelaren Luis Enrique. Som tränare gjorde Enrique stor succé med Barcelonas reserver under tre raka säsonger, innan han tog sig an Roma säsongen 2011/12 utan att få till det. Nu är han tillbaka i Spanien och får chansen i Celta Vigo. Och det lär garanterat bli en Barça-prägel på säsongens Celta. Luis Enrique har nämligen valt att plocka in tre spelare han jobbade med under sin tid i den katalanska klubben. Mittbacken Andreu Fontàs, innermittfätlaren Rafinha och vänsteryttern Nolito. Därtill har man värvat i Charles, som gjorde hela 27 mål för Almería förra säsongen. Brasseanfallaren kommer som en direkt ersättare till Iago Aspas, som lämnat Vigo för nya äventyr på de brittiska öarna.

Förutsättningar:
Celta Vigo har ett väldigt spännande projekt på gång. Med en ny tränare, ett nytt spelsätt och ett par starka nyförvärv har man på förhand alla förutsättningar att nå en betydligt bättre placering än i fjol (17). Samtidigt kan det ta tid att spela ihop ett nytt lag och få alla att dra åt samma håll. Lyckas Luis Enrique med det kan det bli en väldigt rolig säsong för Celta.

Tänkbar startelva:

(4-3-3)

Sergio Álvarez

Hugo Mallo
Andrés Túñez
Andreu Fontàs
Carlos Bellvís

Jonathan Vila
Borja Oubiña
Rafinha

Augusto Fernández
Charles
Nolito

Rimlig målsättning:
Den primära målsättningen är förstås att hålla sig kvar. Förra säsongen hittade man aldrig någon stabilitet i spelet och kämpade hela tiden under stor press. Lyckas man bli mer jämna nu, och om nyförvärven hittar sin plats och bidrar på bästa möjliga sätt, är jag däremot helt övertygad om att Celta kan ta en plats på den övre halvan. Men då är det mycket som ska stämma.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB