Startsida / Inlägg

Omgångens awards med Víctor Sánchez drömmål

av Adam Pinthorp

Den femte omgången är färdigspelad efter att Espanyol besegrade Athletic hemma på Cornellà-El Prat med 3-2. Här nedan följer omgångens utmärkelser.

Omgångens självklara:
Almería har på de fem inledande omgångarna följt en tydlig linje. Man har nämligen gjort två mål i varje match, men fortfarande inte tagit säsongens första trepoängare. Att man dessutom hade tappat tre ledningar inför helgens match mot Levante gjorde den nya genomklappningen inte särskilt förvånande. Almería, med Suso i spetsen, var klart bättre och hade som det såg ut en betryggande 2-0-ledning i början på andra. Sedan tog Christian Fernández rött kort, Levante reducerade på straff och kvitterade kort därefter. Almería har spelat bra, men fortfarande inte vunnit i årets La Liga.

Omgångens räddning:
Víctor Valdés må ha varit helt fantastisk mot Rayo Vallecano, men omgångens svettigaste räddning stod Keylor Navas för i Levante-målet. Mot Almería svarade han för den här läckerbiten.

Omgångens målskytt:
På tre skottförsök gjorde Pedro Rodríguez tre mål mot Rayo. Det är vad jag kallar en effektiv målskytt. Att Pedro dessutom gjort totalt fem ligamål på, jodå, fem skottförsök, försämrar inte statistiken.

Omgångens mål:
Jag är alltid svag för klackar, men Cristiano Ronaldos avslutande mål mot Getafe får ändå ursäkta. Víctor Sánchez pärla fram till 1-0 för sitt Espanyol hemma mot Athletic Club var nämligen en projektil så välplacerad att mittfältaren förmodligen inte hade gjort om bedriften på hundra försök. Spana in!

Omgångens assist:
Koke har vuxit fram som en assistkung i Atlético Madrid, och framspelningen på volley till Raúl Garcías 1-0-mål mot Valladolid var något alldeles extra. På en undannickad hörna, som han för övrigt själv slog, mötte han en hög boll direkt på volley och hittade också klockrent fram till kollegans panna. En kandidat till säsongens assist i La Liga.

Omgångens otursgubbe:
Då skulle han äntligen få debutera på Santiago Bernabéu, Gareth Bale. Ja, det var i alla fall det alla trodde när han presterades i startuppställningen en timme före avspark mot Getafe. En uppvärmning senare tvingades han kliva av med smärtor och kunde inte genomföra matchen. Nu riskerar han att missa Madrid-derbyt kommande helg dessutom.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB