Startsida / Inlägg

Storlagen segrade suveränt – inga skrällar i cupen

av Pierre Wingren, reporter

Förra omgången av DFB-Pokal var den skräll-rikaste på 25 år – hela sex stycken Bundesliga-lag tackade för sig. I tisdags och i går spelades den andra omgången och skrällarna uteblev den här gången. Kanske inte så förvånande heller då agnarna redan hade skiljts från vetet i augusti. Någon måtta får det väl ändå vara.

Det är ändå fint att vi har fått vidare lag som Karlsruher SC och Kickers Offenbach, inte bara för att det är klassiska klubbar som hör hemma i cupen, utan också för att det öppnar upp för eventuella cupskrällar längre fram i turneringen. Åttondelsfinalerna lottas på söndag. Vi kommer att få många godbitar att se fram emot då.

Men bara för att Bayern München, Schalke 04, Borussia Dortmund och VfB Stuttgart hade det oförskämt enkelt så betyder inte det att underhållningen uteblev.

Det kokade ordentligt i Düsseldorf där hemmalaget Fortuna derbyspelade mot Borussia Mönchengladbach. Och när så hemmalaget, den sportsligt lilla klubben, till sist segrade i förlängningen visste glädjen inga gränser. Förstås.

Även i Hannover var läget spänt. Dynamo Dresden spelade med stor vilja och tog matchen till ett straffavgörande där dock Ron-Robert Zieler till sist blev hjälte. Men Hannover 96-spelarna hade sannerligen kniven mot strupen.
Även om det var en spännande tillställning innehöll också den här matchen omgångens tråkigaste sekvens: Dresden-anhängare tog sig in på planen efter slutsignal för att ”prata med sina spelare”. Ett idiotiskt beslut, särskilt i dessa tider då säkerhetsdebatten pågår för fullt. Och särskilt då just Dynamo Dresden-följet skämde ut sig i cupen förra året. Då tänkte DFB straffa klubben genom att utesluta dem från nästa års turnering. Kanske blir det straffet verklighet nu. Onödigt.

I Bielefeld gick hemmalaget Arminia hårt åt gästande Bayer Leverkusen – något som Sami Hyypiä eventuellt får lida av till helgen då flera spelare drog på sig mindre och större blessyrer. Även det här mötet avgjordes i förlängningen då Schürrle kunde stänka dit det viktiga 2-3-målet.

Även Holger Stanislawski, 1. FC Kölns tränare, hade en nervös afton. Köln säsongsinledning har minst sagt varit svag, men laget har börjat hitta rätt på sistone och det har känts ganska bra. Då hade det väl varit bra typiskt om Wormatia Worms hade orkat fullborda bragden. Men Stanislawskis Köln vann straffläggningen och mår ganska bra just nu.

Berliner AK 07 drömde om ännu en skräll efter 4-0-vinsten mot TSG Hoffenheim. 1860 München ville annorlunda och skickade ut skrällgänget med en 3-0-vinst. Faktum är att BAK 07 och 1. FC Union Berlin fick se sig besegrade – nu saknar vi lag från huvudstaden i såväl DFB-Pokal som i Bundesliga.

Här är samtliga resultat från omgång 2:

Berliner AK 07 – 1860 München 0-3
Wormatia Worms – 1. FC Köln 3-4 (efter straffar)
Preußen Münster – FC Augsburg 0-1
Eintracht Braunschweig – SC Freiburg 0-2

TSV Havelse – VfL Bochum 1-3
Schalke 04 – SV Sandhausen 3-0
VfR Aalen – Borussia Dortmund 1-4
1. FSV Mainz 05 – Erzgebirge Aue 2-0

Karlsruher SC – MSV Duisburg 1-0
Arminia Bielefeld – Bayer Leverkusen 2-3 (efter förlängning)
Kickers Offenbach – 1. FC Union Berlin 2-0
VfB Stuttgart – FC St. Pauli 3-0

Hannover 96 – Dynamo Dresden 4-3 (efter straffar)
Bayern München – 1. FC Kaiserslautern 4-0
Fortuna Düsseldorf – Borussia Mönchengladbach 1-0 (efter förlängning)
VfL Wolfsburg – FSV Frankfurt 2-0

/Wingren

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB